یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم های درمانی گفت: روزه داری در ایام گرم تابستان نیازمند تامین آب مناسب  بدن است، بنابراین توصیه می شود روزه داران برای کاهش مشکل کم آبی بین افطار تا سحر حتما از سبزیجات و میوه جات آبدار استفاده کنند.عاطفه نادری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: از آن جا که طول ساعات روزه داری در فصل تابستان طولانی تر است و معده و روده در این زمان بیشتر در حالت استراحت هستند، باید در وعده افطار با کمی آب یا چای کمرنگ گرم که زیاد داغ نباشد و یا شیرکم چرب گرم   افطار را شروع کرد.وی با بیان اینکه نباید در زمان شروع افطار از قند و شکر ساده و غیر طبیعی استفاده کرد، بر استفاده از قند طبیعی که دارای فیبر باشد تاکید کرد و افزود: مصرف سه تا چهار عدد خرما و یا مقداری کشمش می تواند به تدریج افت قند خون را جبران کند، البته نباید در مصرف خرما و یا کشمش زیاده روی کرد، چرا که اشتهای فرد برای دریافت سایر موادغذایی مفید از بین می رود.این کارشناس ارشد تغذیه، مصرف زولبیا و بامیه در زمان افطار را مناسب ندانست و گفت: افرادی که در حد زیاد این مواد را استفاده کنند، بعد از رمضان دچار اضافه وزن می شوند، چرا که بدن قسمت کمی از این مواد را جذب می کند و بقیه را در کبد نگه می دارد و این مهم خود علتی است برای ابتلای فرد به کبد چرب و چاقی .

نادری با تاکید بر اینکه باید در زمان افطار از مصرف غذاهای پر چرب، حجیم و پر ادویه پرهیز شود، گفت: استفاده از غذای بسیار گرم و یا بسیار سرد در این زمان معده را دچار آسیب می کند.وی افزود : خوردن آش یا سوپ با محتوای سبزیجات، ماهیچه و یا گوشت مرغ از بهترین موارد برای افطار است.این کارشناس ارشد تغذیه  گفت: از آنجا که فاصله افطار تا شام در فصل تابستان کمتر است، استفاده از میوه جات آبدار مثل هندوانه، خربزه و طالبی و مایعات مفید از جمله آبمیوه های طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز توصیه می شود.وی گفت: دوغ گازدار حجم معده را زیاد می کند و اشتهای استفاده از غذاهای مفید را از بین می برد.نادری افزود: در هنگام شام نیز خوردن نان و پنیر و سبزی، کتلت و کوکوی کم چرب و عدم مصرف غذهای برنجی توصیه می گردد.
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: استفاده از شربت آبلیمو و دم کرده های گیاهی در فاصله شام تا خواب نیز از دیگر توصیه های تغذیه ای در این زمان می باشد .
وی با اشاره به موارد تغذیه ای برای سحر،  گفت: بهتر است از غذاهای برنجی برای زمان سحر استفاده کرد، به گونه ای که در آن از عدس و گوشت مرغ یا ماهیچه استفاده شده باشد. چرا که عدس قند را دیرتر آزاد می کند و باعث می شود که زمان بیشتری احساس سیری داشته باشیم.نادری بر عدم استفاده از چای غلیظ در سحر نیز تاکید کرد و افزود: نباید به هیچ عنوان از نوشابه و غذاهای شور در زمان سحر و افطار استفاده کرد.وی گفت: مصرف میوه هایی چون سیب، هلو و هندوانه و سالاد خیار، گوجه و کاهو در سحر بسیار مناسب است، چرا که به کاهش کم آبی در طول روز کمک می کند.نادری با بیان اینکه برای کاهش تشنگی در روز باید همراه با سالاد کمی آبلیمو و ماست خورد، افزود: مصرف نمک تشنگی آور است و نباید زیاد استفاده شود.